Instappen in Bitcoins?


btc-mono1[1]

Bitcoin is ’s werelds meestgebruikte alternatieve valuta met een totale marktwaarde van ongeveer USD 3,5 miljard. Het bitcoinnetwerk bestaat uit ontelbaar veel computers van personen over de hele wereld.

Bitcoin is één van de internethypes van het moment. Hoe kun je het beste volgen wat er in de wereld van Bitcoin gebeurt? En wat heb je nodig als je zelf aan de slag wilt gaan en in de munt wil beleggen of handelen?

Wallet

Munten (BTC’s) dien je op te slaan in een wallet (portemonnee). Dit kan een wallet zijn die je in de cloud opslaat, zodat je er overal en altijd toegang tot hebt. De grootste Wallet waar je direct via iDeal of IBAN Euro’s naar kan overmaken (of even eenvoudig weer er uit) is Coinbase.
Je Bitcoins opslaan in de cloud is in de praktijk de meest eenvoudige manier om je virtuele geld te beheren.

CoinbaseCoinbase is opgericht in juni 2012 en is een platform waar verkopers en consumenten gebruikmaken van een bitcoinportemonnee en met elkaar zakendoen in bitcoins, de nieuwe digitale valuta. Coinbase is gevestigd in San Francisco, Californië (VS).

Statistieken:

2.700.000 GEBRUIKERS
4.200.000 PORTEMONNEES
41.000 VERKOPERS
7.000 APPS VOOR ONTWIKKELAARS

Coinbase is er op gericht om Bitcoin toegankelijk te maken voor mensen die niet technologisch zijn aangelegd. Het werkt ongeveer als PayPal waarbij je geld kan ontvangen en versturen door gebruik te maken van een e-mailadres. Om Coinbase zo toegankelijk mogelijk te maken wil Brian ook de mogelijkheid bieden aan sites om Coinbase in een webshop te gebruiken bij het doen van betalingen. Hierbij is het grote voordeel dat de transactiekosten erg laag zijn.

Coinbase biedt volgens hun website de volgende voordelen ten opzichte van andere online wallets:

  • Coinbase maakt Bitcoin toegankelijk voor niet-technisch aangelegde mensen. Dit betekend dat ze termen als private key’s, encryption en dergelijke niet gebruiken.
  • Coinbase maakt het kopen en verkopen van Bitcoins met je lokale munteenheid zo eenvoudig mogelijk
  • Coinbase verzorgt de beveiliging en de backups van je wallet zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je je Bitcoins kwijt raakt.

Durf je het avontuur aan? Open een coinbase wallet via deze link en bij de eerste €100,- aanschaf van Bitcoins ontvang je €10,- extra bitcoins.
Je kunt ze natuurlijk meteen weer verkopen en deze winst direct verzilveren, maar dat zou toch heel saai zijn…..

Advertenties